
Här kommer receptet:
Ingredienser:
1 frp kikärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 frp fryst persilja
2 msk maizena
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
4 msk raps- eller olivolja (varav 3 msk till stekning)
1/2 purjolök
1 frp cocktailtomater
1/2 påse bladspenat
salt, peppar
Serveras med:
Bulgur och pitabröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader och koka upp vatten till bulgurn
Skölj kikärtorna och låt rinna av
Hacka gul löken, pressa vitlöken och mixa med kikärtorna, bladpersiljan, maizenan, 1 msk olja och kryddorna
Forma runda små bollar och stek i 2 msk olja på låg till medelhög värme i ca 10-15 min
Koka bulgurn enligt förpackningens anvisningar
Hacka purjolöken och skiva hälften av cocktailtomaterna på mitten, stek på låg värme i några minuter i 1 msk olja
Värm bröden några minuter tills de fått lite färg och servera med falaflarna och grönsakerna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar