
Lövbiffsrullader med svamp- och provencalfyllning (Ca. 30 min)
Ingredienser:
Ca. 600 g lövbiff
2/3 frp champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksflyftor
1 crème frachie/alt
1/2 örtkryddor provencal
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 msk olja
Serveras med:
Ca. 300g potatis
5 morötter
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
1 msk raps-/olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skiva potatis och morot och lägg i en ugnsform, ringla över olja, krydda med timjan, salt och peppar. Låt stå i ugn i ca 25 minuter
- Finhacka lök och vitlök, fräs i olja i 2-3 minuter på medelhög värme
- Tillsätt crème fraichen, örtkryddorna, salt och peppar
- Skiva varje champinjon i 4 delar och rör ner i crème fraichen
- Häll lite olja i en ugnsform, lägg i lövbiffen och vänd i oljan, salta och peppra, lägg lite crème fraiche mitt på och vik ihop, låt stå i ugn i 7-8 minuter
- Servera lövbiffsrulladerna med svamp- och provencalfyllning tillsammans med de rostade rotfrukterna
Smaklig måltid! (Denna rätt kommer i början på juni)
/Kristine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar